2014

12/2014, Kuvia työmaalta IV

Ulkotelineet poistettu ja sisäseinät alkavat olla pystyssä.

11/2014, Kuvia työmaalta III

Muurausta ja ikkunoiden asennusta. Kaukolämpö kytketty ja kuivuminen käynnistynyt.

10/2014, Aita pystyssä

Multicoloured Dreamsin maalaama hieno aita on paikoillaan. Aidasta voi lukea tulevien muuttajien mietteitä kodista ja muutosta. Upeaa!

Aita

10/2014, Ensivisiitti talossa

Perjantaina 24.10. pääsimme ensimmäistä kertaa sisään taloon. Talossa on nyt ikkunat paikoillaan ja lämmöt päällä. Hyvältä näyttää.

Ala-aula
Asunto_301

10/2014, Kuvia työmaalta II

Ontelolaattayläpohjan asennuksesta tiiliseinän muuraukseen. Kuvat Mikko Kivelä/Fira..

09/2014, Kuvia työmaalta I

Paaluhatuista parvekeiden asennukseen. Kuvat Mikko Kivelä/Fira.

8/2014, Korkeasaari-päivä

Savulaiset osallistuivat runsaslukuisina Fazerin vuosittaiseen Korkeasaari-päivään.

Korkeasaari-päivä

08/2014, Talo etenee

Katutason seinät alkavat olla jo pystyssä. Talon muoto ja paikka hahmottuvat hyvin.

Kipparintalon rakentaminen etenee

07/2014, Valutöitä

Kipparintalon muoto alkaa jo hahmottua, sillä perustusten valu on jo täydessä vauhdissa.

Valu Perustuksia valetaan

06/2014, Paalutusta

Kipparintalon tontilla (työmaa 487) paalutus ovat jo hyvässä vauhdissa ja kohta päästään perustusten kimppuun.

Paalutus Tonttia paalutetaan
Työmaasta Työmaakyltti

5/2014, Lapiot maahan 3.5.2014

Työt Kipparin korttelissa ovat alkaneet. Sen kunniaksi mekin iskimme Kipparintalon tontilla lapiot maahan 3.5.2014  yhteistyökumppaniemme (Fira, S-asunnot ja arkkitehtitoimisto Leiviskä) kanssa. Tuulenpuuskat olivat viedä telttakatoksen mennessään, mutta Kipparintalon tulevia asukkaita kolea ja tuulinen sää ei näyttänyt haittaavan. Sima ja munkit maistuivat kaikille.  Kutsuvieraina oli Käpytikan ja Majakan nuoria vanhempineen. Musiikin iloa tapahtumaan toi Antti Tammilehto. Myös Kipparintalon nuoret esittivät räpin Erilainen elämä.

Lapiot maahan Kaivaminen käy työstä
Juhlatunnelmaa Teltalla kävi kuhina

3/2014, Urakkasopimus 21.3.2014

S-Asunnot Oy ja Fira Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen Kipparintalon rakentamisesta. Rakentaminen aloitetaan toukokuussa 2014 ja Kipparintalo valmistuu kesällä 2015. Rakennushanke toteutetaan yhteistyössä S-Asunnot Oy:n, Savulaiset ry:n, Helsingin kaupungin sekä sosiaali- ja terveysviraston kanssa.

 

2/2014, Talon rakentaja valittu

S-Asuntojen hallitus päätti helmikuussa annettujen tarjousten pohjalta valita Kipparintalon rakentajaksi Fira Oy:n. Maanrakennustöiden on tarkoitus käynnistyä toukokuussa 2014.

2/2014, Matkalla kotiin -tukikonsertti oli menestys

Savoy-teatteri oli viimeistä paikkaa myöten täynnä 9.2.2014

Tapahtuman suojelijaksi lupautunut Karim Z. Yskowicz (Jussi Vatanen) totesi konsertin alussa: Jokaisella pitää olla oma hima. Tämä ajatus kulki punaisena lankana läpi konsertin. Konsertin juonsivat Miia Nuutila ja Jaakko Saariluoma. Housebändinä oli hulvaton Jean S.

Lavalle nousi hengästyttävässä tahdissa joukko valovoimaisia taiteilijoita: Tapio Liinoja & Pedro Hietanen, koreografi Reija Wäreen tanssiryhmä, Kaija Kärkinen & Ile Kallio, Krisse Salminen,  Maija Vilkkumaa & Mikko Kosonen, Kimmo Blom, Emma Salokoski, Ismo Leikola, Olavi Uusivirta, Timo Rautiainen, Erin ja Hiipparikvartetti (Puntti Valtonen, Jussi, Lampi, Mikko Rantaniva ja Timo Kärkkäinen)

Runsaat 2,5 tuntia kestänyt konsertti huipentui loppunumeroon, jossa Kipparintalon tulevat asukkaat nousivat lavalle ja räppäsivät yhdessä Ruudolfin ja Karri Koiran kanssa biisin Leijonakuningas. Nuorille hetki oli ikimuistoinen. Myös katsomossa pyyhittiin silmäkulmia.

Kaikki taiteilijat esiintyivät konsertissa ilman korvausta. Konsertin tuotto käytetään Kipparintalon yhteisten tilojen sisustamiseen ja viihtyisyyden lisäämiseen

Yksin emme olisi pystyneet toteuttamaan näin suurta konserttia. Käytännön järjestelyissä auttoivat Metropolian tuottajaopiskelijat ja backstagella hääri useita vapaaehtoisia. Fazer hoiti artistien muonituksen, lahjoitti artisteille makeat tuotekassit ja tarjoilupöytiin Pihlajanmarja-karkkeja. Tarjoilupöydät ja esiintymislavan takaseinä koristeltiin Karkkipäivä-kankaalla, jota saimme lainaksi Vallila Interiorilta. Makia lahjoitti Kipparintalon nuorille t-paidat.

Lämpimät kiitokset yleisölle, Savoy-teatterille ja kaikille teille, jotka olitte tukevasti mukana.

Savoy_lippupöytä